Ssst, hier rijpt
de wijn
het vlees
We selecteren vers rundsvlees van verschillende rassen bij een select aantal leveranciers, en rijpen het verder af in onze rijpingskamer. Door het rijpingsproces verdampt het vocht in het vlees, waardoor de smaak verdiept. Dat kan enkel met vlees van de hoogste kwaliteit.
Van vlees en
bloed
vet
De smaak van een goede steak, rib-eye of T-bone zit in het vet. Hoe beter een dier heeft geleefd, en dan hebben we het over dieren die voldoende buiten hebben kunnen grazen, lang geleefd hebben, … , hoe meer verfijnd de smaak. Daarom kiezen we ook steeds voor prachtig gemarmerd vlees.
Uitgepuurd
Er komt heel wat kennis en ervaring kijken bij het rijpingsproces. Bram selecteert elke week de mooiste stukken vlees uit de rijpingskamer, en die komen op het menu. We grillen het vlees op ons gasvuur met peper en zout. That’s it. We willen er liever geen fancy kruidenmix op knallen, de pure smaak van het vlees staat op zich. Vlees dat zo sappig is, zo barstensvol umami, dat je er geen genoeg van kan krijgen.
Ssst, hier rijpt
het vlees
de wijn
We gaan telkens voor een hemelse/duivelse combinatie, waarbij de complexiteit van de wijn het vlees perfect aanvult.
Je kiest bij Gillis uit meer dan 500 fantastische (en soms uiterst exclusieve) flessen van even fantastische wijnhuizen.
Er zijn pareltjes uit Zuid-Afrika, Frankrijk, Spanje, … maar wil je punten scoren bij Bram, vraag dan naar de Italiaanse.
Keuzestress? Je bent niet alleen. Jozefien en Bram helpen je graag verder.
Samen
kwijlen
smaken
Net zoals alle goede dingen in het leven, net zoals steak en rode wijn, is alles beter samen: van de bar bites tot hoofdgerechten en de wijn, je bestelt alles voor (minimum) twee. Er is één uitzondering op de regel: de desserts. Iedereen houdt een Coupe Colonel graag voor zichzelf.
Wil je Gillis graag delen met collega’s of familie (en niemand anders), dat begrijpen wij maar al te goed. Vanaf twaalf personen openen we Gillis voor privé-events tijdens de lunch. Vraag naar onze private dining beschikbaarheden en opties.