Gillis

the man

the legend

gillis steak restaurant
gillis restaurant

Gillis

the man

the legend

Stadsbouwmeester Gillis de Suttere tekende in de vijftiende eeuw de plannen voor de Grote Vleeshal, nog steeds een van de iconen van Gent. Toen Bram en zijn vader jaren later een vleesrestaurant openden in het hart van de stad, voelde het als een eer om het Gillis restaurant te noemen.

Als ze toen hadden geweten dat mensen Bram de komende jaren zouden aanspreken als “Gillis”, alsof dat zijn eigen naam was, hadden ze misschien toch voor een andere naam gekozen. Maar goed, het is niet anders – en het werkt!

In de afgelopen tien jaar heeft Bram alles samengebracht wat hij liefheeft: zijn beenhouwer-skills, zijn passie voor het allerbeste vlees, zijn liefde voor Italiaanse wijnen en – bovenal – het gevoel dat Gillis niet zomaar een restaurant is. Het is een plek waar we willen dat je thuiskomt.

En sinds Jozefien, de vrouw van zijn dromen en toekomstige echtgenote, in het verhaal kwam, is het helemaal compleet. Bram en Jozefien werken zij aan zij, en dat zie je. “We doen steeds meer wat we écht willen,” zegt Bram. “En dat voel je ook bij onze gasten. Ze voelen zich hier thuis.”

Daarom hangt er boven de open haard ook geen saaie tekst, maar een duidelijke boodschap: “Eat great meat and drink great wine, or go home.”

Voilà. Welkom bij Gillis.