Gillis

the man

the legend

gillis steak restaurant
gillis restaurant

Gillis

the man

the legend

Stadsbouwmeester Gillis de Suttere tekende in de vijftiende eeuw de plannen voor de Grote Vleeshal, nog steeds één van dé Gentse trekpleisters.

Toen Bram samen met zijn vader een vleesrestaurant opende in het hart van de stad, leek het Gillis restaurant een mooie eerbetuiging.

Hadden ze geweten dat mensen Bram de komende jaren steevast als Gillis zouden aanspreken, dan waren ze misschien voor een andere naam gegaan.

Feit is dat Bram de laatste tien jaar al zijn passies bij elkaar heeft gebracht in het restaurant: de beenhouwersskills en liefde voor vlees van de beste kwaliteit, Italiaanse wijn, en – boven alles – gasten het gevoel geven dat ze bij Gillis kunnen thuiskomen.

Sinds hij Jozefien ontmoette, vrouw van zijn dromen en toekomstige echtgenote, is Gillis helemaal een thuis geworden. Bram en Jozefien werken er zij aan zij, met trouwe chef Ollie aan de grill. “We doen steeds meer ons eigen goesting”, zegt Bram. “En dat resoneert met de klanten die zich goed voelen bij ons.”

Net daarom lees je bij het binnenkomen van het restaurant boven de vuurplaats ook “Eat great meat and drink great wine, or go home.”

Voila. Welkom!