Puur. Vlees. Genieten

Welkom bij Gillis

#GillisGent

Restaurant Gillis is the place-to-be in Gent voor de échte vleesliefhebber.
Chef “Spek” serveert enkel het beste gerijpt vlees uit België, Frankrijk, Spanje, Italië, … Puur vlees. Puur genieten.
Het Gillis team verwelkomt u graag in de Hoogstraat 23 te Gent.

Echte vleesliefhebber? Regelmatig heeft Bram een nieuw ras of een nieuwe rijpingstechniek , wil, je dit komen proeven ?  Schrijf in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

LuKaS. Bram. Spek. De Straffe Gasten.

ONS VERHAAL

Puur. Vlees. Genieten

Gillis is een restaurant dat ondertussen bekend staat om zijn gerijpt vlees , van verschillende europese rassen .Het restaurant word vandaag uitgebaat door Bram Candries en Olivier De Spiegeleire alias “Spek”.

B&S : Gewoontes creëren en onze huis stijl aan onze klanten meegeven , dat is ons doel.Herinner je de spaghetti saus van oma nog of je favoriete pralines van je favoriete chocolatier. Dat moet de reden zijn waarom jullie naar Gillis komen , voor het allerbeste vlees en de leukste herinnering daaraan .

 

Bram : Ik houd me dagelijks met veel zorg en liefde bezig met de aankoop van zowel ons vlees alsook ons assortiment top wijnen.  Het afrijpen van ons vlees behoort tot mijn dagelijkse taken, hierbij staat de kwaliteit van het product uiteraard altijd centraal. Wekelijks contact met onze boeren en leveranciers zorgen ervoor dat we uitsluitend met de beste producten kunnen werken.

Spek : Door mijn grote passie voor koken ben ik bij Gillis terecht gekomen, ik denk dat ik mezelf wel mag bestempelen als een ultieme carnivoor. Dagelijks mogen werken met het allerbeste vlees dat door Bram met veel zorg en vakmanschap word afgerijpt is dan ook een hele eer. Het lekkerste stukje vlees bakken en onze klanten blij maken , dat is waar het voor mij om draait.

In 2014 opende Gillis zijn deuren , in deze beginperiode werkten we met gerijpt vlees dat we aankochten bij onze leveranciers , toen kozen we reeds enkel voor de allerbeste kwaliteit. Sinds 2018 kopen we alles vers aan en gaan we ook al het vlees zelf afrijpen , we hebben op verschillende plaatsen over de ganse wereld ons licht gaan opsteken en uiteraard veel bijgeleerd.Vooral hoe we de kwaliteit van ons gerijpt vlees nog beter op punt krijgen.We hebben tijdens onze reizen en door de jaren heen ook in ons restaurant gemerkt dat de klant niet langer op zoek is naar een bepaald runderras maar naar een bepaalde kwaliteit. Als je vandaag een Franse Aubrac besteld , en die is donkerrood en licht gemarmerd , dan is die de volgende keer misschien iets lichter van kleur en helemaal niet gemarmerd. Wij vinden dit vrij normaal , elke koe is uiteraard anders .Net dat willen we in de toekomst vermijden.

Dit doen we door zelf een strenge selectie te maken , op basis van kleur , vetgehalte en marmering. We gaan steeds op zoek naar 3 verschillende kwaliteiten. Die Bram dan op zijn beurt mooi gaat afrijpen , gedurende 40 , 60 of 80 dagen. Elke kwaliteit reageert anders op de rijpingstijd, een mager stuk zullen we bvb 40 dagen afrijpen , een vetter stuk zal dan een rijpingstijd van 60 of 80 dagen krijgen. De kwaliteit en de verschillende rijpingstijden zijn uiteraard zeer smaak bepalend.

Puur. Vlees. Genieten.

Reserveren